Hem » Träskydd » Bitus Brandskydd

Bitus Brandskydd

Bitus AB har ett långsiktigt avtal med Burnblock ApS där vi är ensam producent av brandskyddsimpregnerat trä med Burnblocks produkt i Sverige.

Bitus brandskyddsimpregnering av trä är i princip en underhållsfri impregnering som skyddar träet mot spridning av eld. Träet är brandskyddsimpregnerat i vår vacuumimpregnering och därefter eftertorkad innan leverans. Bitus brandskyddsimpregnering av trä uppnår högsta klassen dvs B-s1, d0 för brännbara material enligt EN 13501-1

EUROKLASSTYPISKA PRODUKTER
A1Sten, betong, stål
A2Gipsskivor med tunt papper, mineralull
BGipsskivor med tjockt papper, högsta klass brandskyddat trä
CTapet på gipsskiva, lägre klass brandskyddat trä
DTrä och träbaserade skivor
EVissa plaster
FInga krav, ej provat

Bitus Brandskydd – ett riktigt bra miljöval!

Burnblocks tydliga miljöprofil där produkten är 100% naturlig och 100% biologiskt nedbrytbar skapar stora möjligheter för framtidens byggande.

Burnblock innehåller inga giftiga ämnen som finns med på EU:s REACH lista vilket gör den till ett riktigt bra miljöval över tid.

Burnblock finns bedömd i SundaHus miljödata samt Byggvarubedömningen och vi följer alla gällande föreskrifter vid vår moderna produktionsanläggning i Nybro.

Burnblock har dessutom en guldcertifiering i Cradle to Cradle, vilket är ett globalt koncept för hållbarhet.

Bitus Brandskydd brandskyddsimpregnerat trä

Jobbar ni med ett projekt som kräver brandskyddat trä så vågar vi påstå att vår produkt Bitus Burnblock brandskyddsimpregnerat trä är en utav de bästa och miljövänligaste som erbjuds på marknaden!
Bitus lagerför ett sortiment för omgående leverans med brandskyddsimpregnerad gran i glespanel, läkt, takråspont mm.
Mot er projektförfrågan har vi möjlighet att ta fram profiler mot förfrågan samt här finns även möjlighet att erbjuda en brandskyddad granpanel som är grund+ mellanstruken i olika NCS kulörer.

De träslag vi jobbar med idag och där vi kan erbjuda högsta klassning är furu, gran, Thermo furu samt ceder. Vi jobbar ständigt med att utveckla vår produktflora så hör av dig till oss för att ta del av de senaste nyheterna!

Prestandadeklarationer

Prestandadeklarationer, samtliga provningar och utlåtanden finns att erhålla mot förfrågan.
Detta gäller även godkänd provning enligt EN 16755, som är en mycket viktig test för att säkerställa att brandskyddet finns kvar i virket över tid.
Vår tillverkningskontroll samt CE-märkning står under kontroll av Finotrol.

Möjlighet finns även till legouppdrag  – hör av dig till oss
med en förfrågan så berättar vi mer.

Så här funkar det

När det brandskyddsbehandlade virket utsätts för en eldsvåda reagerar brandskyddsmedlet med de brännbara gaserna, kväver syret och ytan förkolnar.

Resultatet vid en eldsvåda blir att när elden når den förkolnade ytan dör elden ut och förhindrar spridning. Utan syre ingen eld!

Är du intresserad av Burnblockprodukter?

Kontakta oss gärna så hjälper vi till!

Kontakt