Hem » Om Bitus

Om Bitus

Bitus AB har lång erfarenhet inom träindustrin.

Vi består idag av tre egna produktionsanläggningar.

Träskydd och tillverkning i Nybro och Broakulla. I produktsortiment finns trallvirke, ytterpaneler och hyvlade reglar/stolpar som både grön- och bruntrycktvirke. Därutöver finns även efterbehandling av målade paneler och fasadelement. I Fågelfors produceras energipellets, värmelogs, ströpellets. Här har vi också hyvleri.

Råvara för produktionen vid Bitus kommer bland annat från våra hyvlerier i Broakulla och Fågelfors, som båda rapporterar till ledningen för Bitus.

Under 2020 ändrades inriktningen och vi avyttrade våra sågverk i Sverige för att helt fokusera på vidareförädling. Namnbytet till Bitus AB trädde i kraft från 1 februari i år.

Vi har som mål bli en av Europas mest kompletta träskyddsföretag med hela förädlingsprocessen hos ossfrån hyvleri till färdig produkt. Vi ska också ta hand om våra biprodukter från pelletstillverkningen, allt inom samma bolag helt enkelt.

Bitus AB är en del av Bergs Timber-koncernen. Bergs Timber har varit verksamma inom träindustrin i över 100 år och har huvudkontoret i Vimmerby. Du kan läsa mer om koncernen här.