Hem » Bitus AB investerar och bygger ut produktionskapaciteten för Linax

Bitus AB investerar och bygger ut produktionskapaciteten för Linax

Publicerad den 15 mars, 2021

Linax är Bitus eget varumärke för linoljeimpregnerat trä som ingår i vårt produktområde Wood Protection. Linax har goda egenskaper för beständighet i färg, form och används i huvudsak som trall, panel för småhus, tak och utemöbler. Efterfrågan på Linax ökar och Bituskommer nu investera 22 MSEK för att öka produktionen från nuvarande ca 5000 m3/år till 15 000 m3/år. En ny anläggning kommer att uppföras i anslutning till nuvarande produktionsenhet i Nybro, utanför Kalmar. Den kommer stå klar vid årsskiftet 2021/2022.

– Efter investeringen kommer nuvarande kapacitet för Linax att tredubblas. Investeringen ligger helt i vår linje med att investera i området Wood Protection och stärker vår marknadsposition, säger Peter Nilsson, VD och koncernchef Bergs.

– Vi ser en stark efterfrågan på träskyddsprodukter och då inte minst Linax. Efter investeringen ökar kapaciteten och vi breddar även kunderbjudandet med bl.a. nya färger säger Roger Eckerstig, VD Bitus AB.

Nästa
Föregående