Hem » Högsta klass på Bitus brandskyddimpregnering från SundaHus

Högsta klass på Bitus brandskyddimpregnering från SundaHus

Publicerad den 5 mars, 2020

Bergs Timbers brandskyddsimpregnering har blivit bedömt av SundaHus miljödata gällande Bergs Timber Burnblock Gran, Furu samt Thermo furu. Vilket har visat att produkterna inte är hälso- eller miljöfarliga i byggskedet, att den ger minimalbelastning på naturresurser och inte bidrar till ohållbart skogsbruk och mer.

”-Vi arbetar vidare med våra tester av material och utvecklar produktsortimentet för att kunna erbjuda marknaden ett så brett utbud som möjligt utan att tumma på säkerhet och kvalitet. Vi tar stort ansvar för våra produkter och ser fram att sälja Burnblocks brandskyddsimpregnerade produkter via Woodworks by Bergs med start nu under våren 2020.” Säger Per-Åke Bergh, VD Woodworks by Bergs.

SundaHus driver och underhåller en miljödatabas enligt miljölagstiftningens riktlinjer där varor för bygg- och fastighetssektorn vid ny- och ombyggnation klassificeras från A till D där A är bäst. Bland kunderna finns privata fastighetsbolag, kommunala och statliga fastighetsbolag, landsting, konsulter och entreprenörer.

Läs mer om SundaHus miljödatabas här.

Ytterligare information avseende detta pressmeddelande kan lämnas av:

Per-Åke Bergh, VD Woodworks by Bergs AB, Telefon +46 736 73 61 16
Woodworks by Bergs 556186-4702, Stora torget 3, Vimmerby telefon +46 10 19 98 500.
Mer information om vår verksamhet går att finna här, woodworks.se

Nästa
Föregående