Hem » Träpanel som inte brinner

Träpanel som inte brinner

Publicerad den 12 december, 2019

Bitus erbjuder Burnblocks brandskyddsimpregnerat trä som skapar en helt ny dimension av säkerhet i byggnadskonstruktioner. Med Burnblock kan du bygga stora som små konstruktioner i ett hållbart material som inte brinner eller utvecklar farlig rök eller gas.

Burnblocks naturligt brandskyddsimpregnerade produkter kan användas både inomhus och utomhus. Bergs Timber erbjuder brandskyddsimpregnering av furu, gran och thermo furu samt kan erbjuda legoimpregnering vid förfrågan. Produkten har redan använts på ett antal platser, för inspiration kan du se materialet på Kastrup flygplats, Warszawas flygplats, Nordeas huvudkontor i Köpenhamn och på flertalet skolor i Köpenhamn bl.a. Köpenhamns internationella skola. För mer inspiration kika på Burnblocks hemsida https://burnblock.com/references/.

Copenhagen Towers, bild från Burnblock

– Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda en så här pass bra produkt till den svenska marknaden. Vi arbetar kontinuerligt med utveckling för att kunna erbjuda den bästa produkten och fler träslag framöver. Under 2020 kommer vi även att utveckla försäljningen av brandskyddsimpregnerat trä mot projektmarknaden. Säger Henrik Egnell, affärsområdeschef för Bergs Timber Bitus i Nybro.

Att bygga i trä har stora miljöfördelar i jämförelse med andra byggmaterial. Särskilt bra är det att bygga hus i trä då det binder koldioxiden under lång tid. Burnblocks produkt innehåller dessutom 100% naturliga material och är 100% biologiskt nedbrytbar.

Bergs Timber AB ett långsiktigt avtal med Burnblock ApS där Bergs Timber är ensamproducent av brandskyddsimpregnerat trä med Burnblocks produkt i Sverige. Klassificering och säkerheten kring framställningen samt dokumentationen av brandskyddsimpregnerat är mycket komplex och Bergs Timber tar detta på största allvar och kan garantera högsta klassificering för brännbara material som trä kan få och att det är en CE-certifierad produkt och process. All dokumentation finns att ladda ner från vår webbplats https://www.bergstimber.se/produkter–forsaljning/burnblock.

Vill du veta mer om produkten eller beställa brandskyddsimpregnerat, kontakta vår  försäjningschef Per-Åke Bergh.

Nästa